4e week in Curacao
Door: SharonAantjes
Blijf op de hoogte en volg Sharon
27 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam
Bon nochi!
Aan mijn titel te lezen ben ik alweer aan de 4e week begonnen hier in Curacao. Het bevalt mij uiteraard nog prima!
Vorige week vrijdag hadden wij met de hele school een sportdag op de Marine basis. Dit was een hele mooie locatie, natuurlijk vanwege de sporthal, maar ook vanwege wat er allemaal rondliep :P Toen Britt en ik de auto moesten inpakken met het opruimen van de spullen, ging een heel legerteam voor ons opdrukken. Dat vonden wij wel leuk, dus bleven we nog maar een tijdje bij de auto staan (haha). De sportdag hebben we afgesloten met een bbq en een borrel op het strand met het hele team. Dat was erg gezellig. Daarna zijn we nog doorgegaan naar Bermuda in de stad. Dat was ook een erg leuk feestje.
Zaterdag zijn Britt en ik naar het strand geweest. Het was wel een beetje bewolkt, maar we wilden toch even lekker relaxen. En dat is gelukt! 's Avonds zijn we samen met Marvin, vriend van ons, naar Zanzibar geweest. Het was best wel rustig, dus hebben we ons vermaakt met foto's maken van een schildpadje en leuke moves op het strand. Je moet je toch vermaken he ;)
Zondag hebben we ook weer lekker rustig aangedaan met een dagje strand. Dat is toch heerlijk! Nu was het wel erg mooi weer. 's Avonds zijn we met z'n 3e uit eten geweest bij de Ribsfactory hier om de hoek. Dus ja, we hebben lekkere spareribs gegeten.
Die aankomende week van maandag tot donderdag heb ik weer stage gelopen. Het was een goede week. Ik heb dinsdag, woensdag en donderdag de hele dag gedraaid. Dit was wel pittig, maar erg leerzaam en leuk. Die woensdag ook weer gewerkt op de Kidsclub, naschoolse opvang, wat ook weer gezellig was. Ik ben toen mee geweest naar zwemles. Dit was bij een hotel in het buitenbad. En daar zat ik dan in het zonnetje langs de kant, lekker dacht ik. Maar dit was maar voor korte duur. De wolken namen het over en er volgde een dikke regenbui. Dan maar onder het afdakje met een bak koffie. Ook prima.
En eindelijk!... We hadden een auto geregeld. Die we echt nodig hebben hier, want op de bus kun je niet echt rekenen. Dat gaat allemaal op zijn Curaçaos, je kent het wel. Dus donderdagavond kwam onze rode Hyundai Atos aangereden. Super super super! Die avond hebben we natuurlijk gelijk een rondje gereden. We zijn naar Punda (Willemstad) gereden, waar we tot onze grote verbazing een grote Cruise aangelegd zagen liggen. Heel gaaf om te zien, zo groot!
Vrijdag hadden we vrij van stage gevraagd, vanwege ons onderzoek. We hebben 2 andere scholen bezocht. Dat was erg indrukwekkend. Heel anders dan onze stageschool. Die scholen hadden geen airco's en hadden oude tafeltjes. Daarna hebben we ook nog een mooie kerk bezocht die eigenlijk dicht was. Maar de aardige pastoor die ons vriendelijk en zingend begroette met: 'Welcome, welcome! Can I help you?? God bless you!, heeft voor ons de kerk geopend. Wij mochten met z'n 3e de kerk bekijken, super mooi!
Nadat we de kerk bezocht hadden hebben Britt en ik lekker geshopt in Willemstad en heeft Roos een drankje gedaan met haar oude baas die op bezoek kwam. Daarna hebben we met z'n 3e op het terras een pizza besteld. Heerlijk!
Zaterdag zijn we met onze nieuwe auto er gelijk op uitgetrokken. We zijn naar het andere kant van het eiland gegaan: het Westpunt, waarop ik zei dat dat het zuidelijkste stuk van het eiland is. Lekker Sharon, goed bezig! En ja hoor, het was helemaal mijn dag, want....... onderweg wilde we flamingo's op de foto zetten, maar ik wilde natuurlijk dichterbij, waardoor ik te snel vooruit liep en in het drijfzand terecht kwam. Heel fijn!
Maar goed, na 1,5 gereden te hebben kwamen bij de Grote Knip (zo heet dat strand). Onze ogen werden geopend! Het was SUPER mooi! Een wit strand met mega blauw water. Ook het weer zat mee, dus het was echt onze dag!
Na onze mooie stranddag, zijn we doorgegaan naar een bbq op het strand en als afsluiting een cocktail op het terras in de stad.
Zondag niet veel bijzonders gedaan, maar wat huishoudelijke dingen die ook moeten gebeuren.
En nu is het alweer maandag. De tijd vliegt voorbij. Maar ik blijf nog lekker genieten van de tijd dat we hier nog zijn. Na deze week hebben we 2 weken paasvakantie, dus dan gaan we uiteraard weer wat uitstapjes maken!
Ik houd jullie zeker op de hoogte!
Liefs Sharon!
Ik houd jullie zeker op de hoogte!
Liefs Sharon!
27 Maart 2012 - 14:09
Je Zussie:
zo onwijs gaaf zussie!!
je bent heerlijk aan het genieten.. blijf doorgaan hiermee! want voor je het weet zit je weer in dat vervelende nederland haha.. Ik ben stiekem erg jarloes...:$
maar het is fijn om te zien dat je er super gelukkig uitziet, met een grote lach op je gezicht!
veel liefs je zussiee!!
die jou nu wel een beetje begint te missen.. -
27 Maart 2012 - 15:41
Linda:
Aaaahhhh toch niet in het drijfzand beland vanwege de bingo?
Het bewijs van de flamingo is in ieder geval al geleverd ;)
Wat een heerlijke pumps op de foto! haha Die neem je toch hoop ik wel mee naar huis he?!
Echt top dat je zo geniet! Doe je goed(Y)
Dikke kus, Linn -
03 April 2012 - 01:23
Pa&Ma:
Ha meis, wat een leuke foto's weer.Heerlijk jou zo ontspannen te zien, jullie genieten echt.Heel veel plezier met deze 2 vacantie weken. Bekijk het eiland, misschien dolfijnen zwemmen, blijf uit de buurt van vuurwerk. Tot snel xxxx -
03 April 2012 - 17:36
Daisy:
hee meissie!!
wat ziet dat witte strand met de blauwe water er mooi uit! Pffff wat baal ik dat ik niet op vkantie ga.. :(. gelukkig gaat het allemaal goed met je, stuur ef wat mooi weer deze kant op want ht is helemaal niks hier.
geniet nog even van je vakantie voor je het moet je weer aan de bak.
liefsxxxx daisy en de gr van gerrit ;)